Špranj'ca

Razpoka v času

Minka, 2. del: Nalepke in žice

16.09.2015

Oni dan sva z M. pričela z demontiranjem Minkine notranjosti. Hihi, zveni v bistvu kar malo čudno :) skratka, oba sva v roke vzela baterijske šraufalnike (izvijače ali kakorkoli) in vijak za vijakom počasi razstavljala notranjo opremo.

V akciji

Načrt je bil naslednji:

- odstraniti vse nalepke,

- odmontirati pograd in kuhinjsko omaro,

- eliminirati posteljo,

- odstraniti neoriginalne omarice nad pogradom,

- odstraniti grdo talno oblogo.

Sem omenila – odstraniti vse nalepke? :)

Kolikor so bile določene rešitve krasne za 4 člansko mini družinico, ki je bila Minkina lastnica doslej, nama nikakor niso ustrezale. Minka je bila prenatlačena.

Ko sva odstranila posteljo in pograd, sva malce zaskrbljeno ugotovila, da so določene rešitve električne napeljave bile – milo rečeno – nevarne. Zvezane žice kar tako, brez konektorjev, še namesto izolirnega traku je bil kar tisti selotejp za zaščito pri pleskanju. Jajks! Kdor je delal ta “apgrejd”, kakšne zadeve ni čisto domislil. Stvari so bile skoraj preveč dobro pritrjene, M. pravi, da ima vsak vijak še tri nepotrebne prijatelje … ampak ok. Je šlo. Vse. Ven.

All must go.

No, potem pa so tu še nalepke. Večina jih je bila dekorativnih. In Minki so dajale tak ‘luštkan’ pridih. Kar nekaj – kar sva odkrila potem, ko sem jih kljub ljubkosti brez milosti odstranila – pa jih je skrivalo malo manj prijazne Minkine podrobnosti.

Recimo luknjo v steni, kjer je očitno pred časom pronicala še voda skozi načeto tesnilno gumo na oknu … Ko je M. malce bolj podrobno pogledal, sem se skoraj zjokala. Del stene je bil praktično povsem uničen. Izolacija v kosmih, segel si lahko do zunanje lupine … (pa tudi na tisti strani so luknjice, sva kasneje ugotovila)

Moj M. je k sreči praktičen človek. Kit, brusilnik, poliestrska vlakna, pa kar nekaj ur garanja … in Minka ima novo steno. Juhej! Jaz sem zakitala in pobrusila še vse ostale luknje in luknjice.

In že je bila Minka nared ta barvo … katero? Oh, to pa je zgodba zase ;)

  • Share/Bookmark
 

Avtor Siničica, zapisano 16.09.2015 ob 05:28 pod Minkina prenova, Tja-ra-ta-dam. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Minka, 2. del: Nalepke in žice”
Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Večja pisava Manjša pisava
  • Strani

  • Nazadnje počvekano

  • Arhiv