Špranj'ca

Razpoka v času

Minka se predstavi

6.09.2015

Kaj je še manjše od Vile Špranjce? Minka!

Minka. 27 let.

Saj ne morem verjeti, da me je po 1 letu premora in popolnega ignoriranja bloga, spet zasrbelo v prstih. Ampak je razlog čudovit, očitno tako navdihujoč, da se temu pač ne morem upreti.

Spoznajte Minko! Stara je 27 let in čisto majhna. Manjša kot Špranjca, če je to mogoče. Ime so ji nadeli že prejšnji lastniki, simpatična mlada družinica, ki je majceno prikolico “prerasla” in jo zamenjala za nekoliko večjo. Minka. Ime ji ustreza, dobro opisuje njeno prikupno naravo.

Kdo pri zdravi pameti bi šel kupit tako staro prikolico, ki je zapovrh še tako mičkena, da ni več kot za dva … in pol, morda.

Hm. Špranjevci res nismo vedno najbolj racionalni. ;)

Že kako leto sem se poigravala z mislijo o mini prikolici, ki bi bila gnezdece na kolesih, da jo priklopiva in greva, pa tudi če samo za 2 dni … in sem brkljala po netu in iskala. Tale prikola je uletela čisto nepričakovano. SMS mojemu M in že sva jo šla pogledat. Mene je prevzela njena ljubkost, M je raje gledal stanje podvozja. Jaz sem v glavi že barvala stene, on je preveril stanje lupine. Kar nekaj bo treba popraviti, a v osnovi je ocena pozitivna, je rekel.

No, tako – Minka je tu. Parkirana za vilo Špranjco. IMV Adria 310. Kar pomeni, da je dolga 310 in široka 200 cm. Zunanje mere.

Če morda na prvi pogled zgleda, da je čisto uporabna taka kot je, imate prav. Funkcionalno gledano, gotovo. No, če bi bil moj M malo nižji (če imaš 196 cm, ti 190 cm dolžina – širina prikolice pač – postelje ne ustreza) in če bi pograd za mulce bil potreben in uporaben (khm, pa za 7 in 9 letnika nikakor ni, je mnjgo premajhen). Tu je še gora enih luknjic in lukenj, ki jih je treba popraviti (čeprav jih prikladno skrivajo simpatične nalepke) …

Zato sva z M. sklenila, da bo Minka en tak fajn “naredi sam” projekt (jaj,ja, tiste šale o starejših ljudeh v zrelih letih, ki jim je dolgčas, ko otroci zrasejo, sem v teh dneh slišala najmanj 10x).

Torej, vse ven in na novo. Tako, kot si želiva in potrebujeva midva. Potovalno gnezdece za 2. Zakaj pa ne?

Pred nama je zanimivo potovanje že zdaj – Minki vdihniti novo življenje.

Minka, 1. del. Se nadaljuje …

  • Share/Bookmark
 

Avtor Siničica, zapisano 6.09.2015 ob 19:11 pod Minkina prenova, Tja-ra-ta-dam. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Minka se predstavi”
Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Večja pisava Manjša pisava
  • Strani

  • Nazadnje počvekano

  • Arhiv