Špranj'ca

Razpoka v času

Pomlad na okenski polici

1.04.2013

Špranjevci bomo letos imeli še večji vrt kot lani. Malce zaradi samega veselja, malce zato, ker si želimo s svojimi pridelki popestriti domač jedilnik (in prihraniti evro ali dva), malce pa tudi zato, ker me brkljanje po zemlji dejansko najbolj sprošča in nagrajuje. Z MojM sva se odločila, da bova del sadik pridelala kar doma. Spodnja kopalnica je kot nalašč za to, saj v njej domuje tudi peč za centralno kurjavo, kar pomeni, da je v njej topleje kot drugje po bajti, zadostna količina svetlobe pa je tam po zaslugi napake zidarjev, ki so okno naredili večje kot je v načrtu … mene takrat ni bilo doma in sem lahko samo zavzdihnila, ko sem to videla, ampak … to je zgodba iz daljnih časov :)

Pridno sva zbirala kartonaste rolce od toaletnega papirja, kartonasto embalažo za jajčka in plastično embalažo od različnega sadja – tako sva dobila priročne in čisto nič potratne “posodice” za vzgojo nežnih rastlinic, katerih plodove bomo uživali v poletnih mesecih. Semena sva pobirala sproti že lani in letos pozimi, denimo od rumene paprike, ki nam je vsem šla v slast, pa buče, iz katere je nastala enkratna juha … nekaj semen pa sva dobila od podobnih krtkov, kot sva sama.

Natlačila sva substrat v vse tiste improvizirane posodice, zalila, postavila na okensko polico in se vsak dan pogovarjala z njimi. Seveda po tem, ko sva jim privoščila vsakodnevne kapljice vode.

Takole zdajle zgleda, dober teden po krtkarskem projektu. Pomlad imava na okenski polici. Življenje, ki se ne pusti prepričati, da je mati Narava še nekolikanj zaspana in se ji ne da ogreti zemlje … Bučke so veselo odrinile plastičen pokrovček, paradižnik se že diči z dvema listkoma, bazilika je tako drobna kot majhen dojenček v zemljici … Vsak dan gledam in se čudim, kako hitro rastejo. Daj no, pomlad, a lahko že končno prideš? :)

  • Share/Bookmark
 

Avtor Siničica, zapisano 1.04.2013 ob 11:26 pod Krtek, Zemljanka. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Pomlad na okenski polici”
Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Večja pisava Manjša pisava
  • Strani

  • Nazadnje počvekano

  • Arhiv