Špranj'ca

Razpoka v času

Korenčkova juha z zdrobom dobro pogreje

24.02.2013

Zunaj je meter snega. Komaj verjamem, da ga je toliko. Pa še kar pada. Se mi dozdeva, da smo že kar malo v “hi hi” fazi, ko v enem tednu že tretjič kidamo kot norci.
In kaj je boljšega kot ena dobra župca, da te pogreje, ko premrzel in utrujen odložiš lopato za sneg? Pa sem izbrskala ene stare recepte iz spomina ter včeraj skuhala tole korenčkovo juho z zdrobom. Izi, toplo, dobro, ne pretežko za zvečer.

Vzameš 3 žlice olja in prepražiš 2 žlici zdroba. Naj malo porumeni, a ne pretiravajte, rjav ne sme biti. Zdrob naj bo ta “prave” sorte in ne instant, torej tisti, ki se kuha 20 minutk. Ko zdrob porumeni, ga zaliješ z 1 litrom mrzle vode. Zmešaj in pusti, da voda zavre. Dodaj sol, poper, če imaš kakšno domačo vegetko ne bo škodilo. Čez nekaj minut dodaj 3 naribane korenčke. Lahko jih naribaš čisto na drobno. Potem jih v juhco dodaj par minutk pred koncem kuhanja (cca 20 minut zaradi zdroba, a ne?). Če pa ga narežeš na kolobarčke ali naribaš na večje koščke, pa seveda dodaj prej. Nimaš kej falit, bi rekel moj najstnik!
Po 20 minutah je godla kuhana, lahko ji dodaš žlico ali dve kisle smetane ali pa tudi ne.
Vsekakor dober tek, naši črički so jo z veseljem pomazali.

  • Share/Bookmark
 

Avtor Siničica, zapisano 24.02.2013 ob 10:45 pod Mulci, Oblizki. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

En odgovor na “Korenčkova juha z zdrobom dobro pogreje”
  1. majcha - 24.02.2013 ob 13:39

    V to juhico mi praviloma zakuhamo razžvrkljano jajce. “Comfort food” za bolnike – če kaj, potem vsaj to jejo, ko so zdelani, pa taka fina brzinska varianta, ki reši marsikatero časovno zagato pri “kaj bomo pa danes jedli”?

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Večja pisava Manjša pisava
  • Strani

  • Nazadnje počvekano

  • Arhiv