Špranj'ca

Razpoka v času

Dopustniška reminiscenca

16.09.2012

Nekako nam je pobegnil avgust, izginil kot kafra med dopustom in obveznostmi, ki so nas preganjale. Pa tudi septembru ne kaže ravno dobro. Ga je pol že mimo, pa imam občutek, da sem trikrat vdihnila v tem času.

Logistika 2 + 4 se je na zadnje izkazala tako, da smo z dvema avtomobiloma in dvema šotoroma (veliki za naju in črička ter manjši za 14/13 letnika) odcijazili le uro in pol stran od naše Špranjevine. Na Kolpo, tja čisto v kotek, kjer se, če plavaš čez reko, znajdeš pri “sosedih”. Tja, kjer se sicer srečujejo častilci Schengenfesta …

Kamp Kolpa je čudovito majčken, miren in čist. Ob desetih zvečer se zaključi življenje in pred osmo zjutraj so vsi presneto uvidevni in ne ropotajo preveč naokoli. Kul. Voda je mirna, sicer nekoliko “blatasta”, a čista, ne preveč globoka, čisto nič vrtinčasta in predvsem topla. Plavali smo do jezu, skakali s pomola in se dričali na prisrčni drči, narejeni iz desk in linoleja. Počivanje na splavu je prineslo nekaj opeklin na nosu in ramenih, a nič hujšega. Kljub temu, da sta imela najstnika dovoljenje, da se pomudita s svojimi vrstniki tam ob obali tja do polnoči, sta ob desetih “ugasnila”. Utrujena od vsega lepega.

Za izredno uporabnega se je izkazal kuhalnik z indukcijsko ploščo, pečenje mesa pa je prav prikladno v “pizza-panu”. Komplicirali nismo, jedli, kar se nam je dalo kuhati, pomivanje posode je bila dolžnost najstniških duš, tako da smo 6 dni preživeli mirno, sproščeno in skulirano.

Kul je bilo še nekaj – doma smo pustili vso “opremo”. Mislim na telefone, računalnike, igralne konzole. Ta stara dva sva sicer bila opremljena z mobilci, a bova naslednje leto tudi to spremenila. Dosegljivi bomo le eno uro zjutraj in pika. Rezultat (nemogočega ukaza) – najstnika sta se pričela pogovarjati … in zaupati … in celo neko knjigo je nekdo bral.

Dopust je bil uspešen. Dopust je bil prekratek. Odločitev najstnikov je bila – naslednje leto spet. Na Kolpo!

  • Share/Bookmark
 

Avtor Siničica, zapisano 16.09.2012 ob 20:31 pod Mulci, Siva pot. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

En odgovor na “Dopustniška reminiscenca”
  1. JozicaH - 17.09.2012 ob 15:42

    Kako lepo je prebrati (prekratek :) ) zapis o ubranem družinskem dopustu. …zadovoljni brez “opreme”, sploh najstniki… kapo dol. Očitno, kaj očitno… več kot očitno vam gre super. Več vas je, bolj je veselo :) …in tudi jaz bom začela uveljavljati dopust brez opreme…

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Večja pisava Manjša pisava
  • Strani

  • Nazadnje počvekano

  • Arhiv