Špranj'ca

Razpoka v času

Logistika 2 + 4

28.07.2012

Preskok z enega na občasno 4 otroke, je prav zanimiva zadeva, sploh ker vila Špranjca ni bila planirana za veliko družino. Za enega, dva naslednika, morda, za čričkarijo pa ne … in če dodamo še 3 pesjane, smo na trenutke kot lonček Mojce Pokrajculje. Ampak je luštno. (in k sreči imamo podeželju primerno parcelo okoli hiške, da lahko kdaj tudi pobegnem na “dihanje in štetje do 1000000″ med mojo solato, špinačo in fižol :)

Otroška soba, previdno načrtovana za potencialno dva naslednika, zdaj z izdelano pregradno steno lahko občasno gosti štiri mulce, dva v najstniški in dva v otroški sobi. Potrebno je bilo le malo dobre volje, nekaj remelnov, opaža, znanja, sposobnosti, spretnosti … no, jaz sem samo gledala, moj dragi M. pa je dva dni garal in rešil zadrego s premalo sobicami. Zadovoljni so vsi, tudi Junior, ki je sam predlagal, da se zadeve lotimo kot smo se je … (a sem že povedala, kako krasno je imeti takega sina?)

Logistična težava št. 1 je torej rešena.

Druga, ki se nenehno pojavlja, je – kako se odpraviti kam? Avta pri hiši sta dva, ker z M. delava v različnih krajih z izredno mešanimi urniki, pa ju pač potrebujeva. Eden je nekolikanj boljši, drugi malce bolj “za od A do B” prepeljat stanju. Ne eden ne drug nas ne sprejmeta na krov v kompletu. Tako se – če kamorkoli že gremo – vozikamo okoli v dveh avtomobili

Zanimiva zadeva se pojavi, ko se želimo odpraviti kam na … sladoled, izlet, počitnice … gremo kot konvojska postavitev, druge pač ni. :) Iščemo parkirna mesta v dvoje, vlivamo bencin v dva tanka in plačujemo dvojne parkirnine … tako pač je. Zaenkrat – dokler ne zadaneva na lotu ali pač kaj podobnega.

Če kam gremo, je tu še časovna komponenta – najstnika bi rada potepanje po polnočni Ljubljani, mičkena dva sta ob devetih zvečer fuč in tečna in samo še za v posteljo … in gremo – seveda- domov, kar pomeni, da sta fuč in tečna potem najstnika … vam je jasno, ne?

Tretja zanimiva logistična zgodba se odpira te dni – kam gremo na počitnice? V takem številu. Z avtomobili,  ne predaleč, da nam tisti drugi jekleni konjiček kje ne izdihne in zakomplicira celo sceno, nekam, kjer je voda, ter … kjer bo razburljivo za najstnika in simpatično poskrbljeno za predšolska črička … Da gremo kampirat, je že skoraj povsem odločeno, vabijo nas kampi ob slovenskih rekah in jezerih. Kam … to še izbiramo. Nad apartmaji sem obupala, cenovno nam pojedo preveč … hoteli pa … ahahahahahahaha :) bo zadosten komentar :)

O počitnicah in logističnih zgodljah se bo še pisalo, že vidim.

Če tole bere nekdo, ki ima doma 3, 4 otroke, se mi verjetno nasmiha, upam, da ne preveč prizanesljivo, ampak imam odličen izgovor – moj “trop” je novopečen … do pred kratkim sem bila mati edinca, zdaj pa sem … občasna skrbnica še trem čričkom in na trenutke se dejansko učim, kako in kaj. In uživam, resnično. Po eni strani imamo z najstniki hude debate, igranje monopolija do poznih večernih ur, po drugi strani pa smo s podstrešja ponovno zvlekli otroške slikanice, action mane in plastične račke za v banjo … zakon :)

 • Share/Bookmark
 

Avtor Siničica, zapisano 28.07.2012 ob 15:53 pod Ha-ha!, Mulci. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “Logistika 2 + 4”
 1. Nika - 28.07.2012 ob 19:19

  Ja, zanimivo. :) Mi s tremi hodimo na morje v APP, 50€ na dan. Te zna kampiranje priti dražje, ker pač računajo po osebah. Ne vem, je za preveriti. Je pa moja sestera čez noč tudi iz 5-članske družine prešla na 8-člansko in se potepajo točno tako kot vi – z dvema avtomobiloma. Drugače zaenkrat ne gre, ker jih reši edino kombi, za katerega tudi čakajo loto dobitek. :) No, vas bi že kakšen sharan ali kaj podobnega, kar ima 7 sedežev. Fajn potujte. :)

 2. M - 6.08.2012 ob 10:45

  Sam da se dogaja v pozitivno smer :)
  Drgač, če vidita do 5K, mi prodajamo našo veliko kravico, pa so (določeni) problemi rešeni. Mal me stiska, k je bla ful pridna, sam je mal odveč.

  Uživaaaaaaj!

 3. Siničica - 7.08.2012 ob 15:51
  Siničica

  Hoj, M :) trenutno smo še v reševanju drugih zadev in finančno ne pridemo do nabave avta, na žalost … bomo pa, enkrat … ko bomo veliki in bogati :P

 4. Špranj'ca » Kako smo Špranjevci testirali Dacio Lodgy - 21.01.2013 ob 09:32

  [...] sestav 2 + 4 se neredko znajde v zanimivih logističnih humoreskah. Kako priti iz točke A v točko B z enim avtom – nemogoče. Nam morda ustreza avtomobil z [...]

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Večja pisava Manjša pisava
 • Strani

 • Nazadnje počvekano

 • Arhiv