Špranj'ca

Razpoka v času

Črički

11.07.2012

Saj veste tisti zvok, ko zapreš oči sredi poletnega večera, obkrožen s toplim vonjem po rožmarinu in sivki, in vse naokoli slišiš – čri, čri, čri … tako nekako je zadnje mesece v Špranjci. Ko je na vrsti vikend, ko se Junior ne odpravi k očetu, naša Špranjca namreč dobi še dodatne stanovalce.

Skozi vrata se prismejejo trije fantiči, ki so prišli k svojemu očetu - dva majhna črička in eden nekoliko večji. Skupaj z mojim jih potem Špranjca nekaj dni gosti kar štiri. Stari so 4, 6, skoraj 13 in skoraj 14, navihani in čričkasto razigrani pobalini, ki ne pospravljajo za sabo, zato pa znajo super počohljati kužke za ušesi, ki jim uspe namazati zobno pasto na navišji rob zrcala v kopalnici, ki ne marajo hoditi spat in še manj radi jedo grah, zato pa obožujejo palačinke z nutelo in čofotanje v priročnem bazenčku ali kadi, če je pač hladneje zunaj, ki ne marajo žužkov, razen pikapolonic, in se najraje streljajo s penastimi puščicami in nagajajo hišnemu mačku Muriju.

In potem je kot poslušanje čričkov, ki imajo včasih tekmovanje v glasnosti, včasih natečaj v najboljši potegavščini, drugič spet tekmovanje v hitrostnem praznjenju hladilnika, a so najboljši črički na svetu. Čeprav se mi glede na sposobnost “ropanja” hladilnika včasih zazdi, da gre za kobilice! :)

Moja sreča ima mlade, bi lahko rekla. Moji & tvoji … krasna kombinacija :)

 • Share/Bookmark
 

Avtor Siničica, zapisano 11.07.2012 ob 16:33 pod Brskanje, Mulci, Srčna stvar. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

3 odgovorov na “Črički”
 1. hali - 11.07.2012 ob 18:28

  Jej, kako lepo je to prebrati, kar toplo mi je. Moji, tvoji, najini ;-)

 2. sonja - 14.07.2012 ob 12:25

  haha, kdaj bodo pa še ”najini”?
  pa ne da sm js tolk radovedna-sej si ti napisala tri pikice…
  lepo in obilo užitkov vsem!!!!

 3. Špranj'ca » Logistika 2 + 4 - 28.07.2012 ob 15:53

  [...] « Črički [...]

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Večja pisava Manjša pisava
 • Strani

 • Nazadnje počvekano

 • Arhiv