Špranj'ca

Razpoka v času

Dan pred …

26.04.2012

prazniki. Zdi se mi, kot da vsi želimo v zadnje delovne urice spraviti za 3 dni dela, ki smo si ga prestavljali in menili, da nam bo vse skupaj uspelo opraviti pravočasno.

Prestavljati na zadnji hip ni dobra taktika. Pa vendar mi to vedno znova uspe – založiti si poslednje minute dneva do te mere, da potem ne vem, kje se me drži glava, kaj je potrebno še storiti, koga poklicati, kateri projekt pospraviti v mapcu “urejeno” … Nekako mi na koncu vendarle uspe. se organizirati in zmagati :) Moja teorija je – dobro delujem pod pritiskom. Morda sem celo “udarjena” na pritisk. Teza dobre prijateljice nedavno je namreč bila, da sem, ko je vse opravljeno predčasno in ne tik pred rokom, preprosto nesrečna. Morda sem pa res stress-junkie :)

Vsekakor bom jutri počela NIČ. To se zgodi redko. Ne bom ne pospravljala po Špranj’ci, ne okopavala vrta, pulila plevela, se pogovarjala s tulipani … le pesjane (dve kosmati dami, ki ju že poznate, in jo-jo pes Ozi, ki se vam še ni predstavil) bom peljala na sprehod. In končno spet odtekla kak krog. In prebrala kako knjigo. Dve čakata na nadaljnjo obravnavo:

 - ANGELI najdražjega Toneta Pavčka, ki mi je za rojstni dan prišla naproti iz ljubečih rok. So že bili deležni številnih pogledov in glasnega branja. Rada imam, ko rime zaplešejo med ustnicami in se besede ujamejo v pajčevine pod mojim oknom. Tam se za hip zaguncajo na lepljivih nitkah in vrnejo nazaj v uho.

- Čaka me še SPREHAJALKA GOSPODOVEGA PSA. Ta me je zagrabila po naključju, ko sem iskala primerno darilo za prijateljico ter na koncu kupila dve, eno zase in eno zanjo. Kljub (interni) prepovedi kupovanja knjig za svojo rabo, ki jo sicer (relativno) spoštujem. (Knjige kot darilo so zame še vedno najboljša stvar!). Mila, junakinja, ki se išče po razmerju, v ljubezni, v svetu in obstoju, mi je blizu. Zelo blizu. Bom pa vsekakor poročala, kako sva se ujeli.

Junior je že zadal culo na ramo in se z očetom odpravil na morje, do 1. maja bo užival v potepanju :)

 • Share/Bookmark
 

Avtor Siničica, zapisano 26.04.2012 ob 15:03 pod Knjižna polica, Mineštra. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

En odgovor na “Dan pred …”
 1. Lucija - 29.04.2012 ob 18:05

  Živjo,

  a veš, da imam za sabo 64 strani Sprehajalke :)
  Carmen poznam.
  Meni se zdi všečno branje.

  Pozdravček, Lucija

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Večja pisava Manjša pisava
 • Strani

 • Nazadnje počvekano

 • Arhiv