Špranj'ca

Razpoka v času

Pismo …

21.12.2011

Dragi Božiček, Dedek Mraz, teta Zima  …. kdorkoli že.

Leto je skoraj za nami, obračam se in gledam, kam sem prišla in kam si želim. Veliko tega se je zgodilo. Špranjevina je izgubila enega člana, ki svojo pot nadaljuje drugje, moje srce se je sestavljalo in sesuvalo, našla sem veliko stvari, ki sem jih morala priznati sama sebi, brkljanje po lastni duši kot ga še ni bilo … Naučila sem se lekcij iz zaupanja in predajanja, obnemela ob trenutkih, ki so bili preveč razdirajoči, da bi lahko dihala. Potem pa je prišla tišina, jasnina, mir …

Hvaležna sem za leto 2011. Dalo mi je veliko novega, pogum, drznost, razsvetljenje, pokazalo, kdo so tisti, ki mi stojijo ob strani, in kdo tisti, ki si besed ne upajo ali ne dovolijo živeti. Našla sem poti in našla možnosti. Za nič mi ni žal in ničesar ne obžalujem. Tam je bilo in se je zgodilo, ker se je moralo. Ker me je moralo naučiti še to ali drugo …

In moje dete? Dete! Junior se je izklesal v fejst fantiča, ki zna misliti s svojo glavo. Ponosna sem nanj vsak dan, tudi ko rohnim zaradi nepospravljene posode.

Kam grem? Po zelo dolgem času imam mir v srcu. Obdajajo me ljudje, ki jih cenim, spoštujem in ljubim. Najboljša družba.

Zatorej Dedek Mraz, Božiček, teta Zima … ne rabim ničesar, nič novega, novega plaščka, denarnice, nogavic, šminke, majice ali copat … Želim si le, da bi moja jasnost v krivuljah možganov in srčnih kotičkih trajala. In ker zdaj vem, da je odvisno le od mene, kakšna je in bo moja pot, sem v to prepričana.

  • Share/Bookmark
 

Avtor Siničica, zapisano 21.12.2011 ob 14:37 pod Babje zadeve, Brskanje, Mulci, Pišem božičku, Srčna stvar. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Pismo …”
  1. Truba - 22.12.2011 ob 01:41

    Lepo povedano. Vse naj….

  2. bisa - 13.04.2012 ob 14:31

    Krasen zapis. Vse dobro ti zelim.

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Večja pisava Manjša pisava
  • Strani

  • Nazadnje počvekano

  • Arhiv