Špranj'ca

Razpoka v času

Majhno slovo

19.11.2011

Da ne maram novembra, ponavljam vsako leto znova. Ne maram meseca, ko vse v naravi zapusti ta svet in se preseli nekam v hibernacijo, počivanje, umiranje, slovo … vem, da je vse skupaj potrebno, pa vendar tega ne maram.

Kot tudi ne maram grenčice trenutkov, ko se Junior sooča z resničnostjo sveta, čeprav vem, da je to še kako potrebno. In med te zgodbe spada tudi “jemanje slovesa” – kako izpustiti iz rok (in srca) prvo ljubezen, kako se posloviti od svoje poginule živalice, kako sprejeti slabo oceno, za katero si še kako kriv in kaj potem narediti, kako sprejeti poraz svoje ekipe, čeprav si se metal na trepalnice in se trudil do zadnje moči, da rezultat ne bi bil v prid nasprotniku …

Danes sva pokopala Juniorjevo skobčevko, ki jo je premagal tumor. Upala do zadnjega in jo našla otrplo na dnu kletke. Pokopala sva jo pod rdeči javor, ki krasi najino parcelo, nad njo zakopala nekaj narcisinih čebulic, da ji bodo spomladi cvetele.

 In tako je življenje, jasno, pridemo in gremo, pa vendar … ne maram novembra :(

 • Share/Bookmark
 

Avtor Siničica, zapisano 19.11.2011 ob 19:24 pod Mulci, Potacano, Srčna stvar, solze. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

3 odgovorov na “Majhno slovo”
 1. Marko - 19.11.2011 ob 22:29

  Tudi jaz poleg tega časa, ne maram še novembra, ker ponavadi začne prihajat mraz in absolutno neverjetno dosadno vreme, kjer je samo mraz in to je to.

 2. belgija - 20.11.2011 ob 16:28
  belgija

  Življenje je seveda malo precenjeno, je v bistvu en november, vmes pa malo maja in junija…

 3. Neva - 21.11.2011 ob 21:27

  Tudi meni november ni ravno pri srcu.
  Slovo od dragega bitja pa…na to nismo nikoli pripravljeni :(

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Večja pisava Manjša pisava
 • Strani

 • Nazadnje počvekano

 • Arhiv